Organik kakao çekirdeklerinden üretilmekte olan Naturiga kakao tozu Peru yağmur ormanlarında yetişmekte ve geleneksel yöntemlerle işlenmektedir.
Nadir bulunan, ince kabuklu, yüksek kaliteli ve doğal aromalı Criollo kakao çekirdekleri el ile toplanır ve yüksek besin değerini muhafaza etmek ve lezzetini açığa çıkarmak için özel bir yöntemle,nazikçe kısa ve kuru kavurma yapılır.Naturiga’nın organik kakaosu,rafine şeker ve rafine yağ içermez.Doğal olarak yüksek lif, yüksek protein ve yüksek bakır içerir ve magnezyum kaynağıdır. Naturiga Kakao Tozu renklendirici, katkı maddesi, ilave şeker, raf ömrünü uzatmak için herhangi bir kimyasal içermez. Tamamen doğal %100 kakaodur. GLUTEN içermez
100 gr'da;
Naturiga Kakao tozu, el ile tek tek toplanan kakao meyvesi kutudan kutuya aktarılır ve başarılı bir fermentasyon olacak şekilde çevrilmeleri ve uygun şekilde havalandırılması sağlanır. Daha sonra güneşte büyük tepsilerde kuru kalmaya bırakılırlar; bu nokta kırmızımsı kahverengi renginin geliştiği yerdir.Neminin ve orijinal acı tadının çoğunu bu noktada kaybedecektir. Fabrikaya doğru yola çıkan kakao çekirdeklerinin nem seviyesi yol boyunca kontrol edilir. Fabrikada dikkatlice yıkanan kakao taneleri yaklaşık 45 dakika boyunca Besleyiciliğini kaybetmemesi adına “hafif kavrulma” denilen yöntemle düşük ısıda kavrulur. Bu noktada, aroması daha da gelişir ve dış kabuğu gevşer. Kabuklar çıkarılır ve geriye kakao çekirdeği kalır. Sıvı kahverengi bir kütleye dönüşene kadar öğütülür,sterilize edilir ve çekirdekte bulunan kakao yağını çıkarmak için mekanik sistemde bastırılır.
Sonuç, katı bir 'kakao keki' olup, bu kek toz olarak öğütülür. Tüm bu işlemler sırasında, kakao zirai ilaçlarla asla karşılaşmaz.Üretim aşamasında kesinlikle alkalize veya Dutch processing denilen işlem uygulanmaz.