Maca,Peru And dağlarında yetişen ve bir kök bitkidir.Peru yerli halkı ve eski savaşçıları tarafından asırlar boyu kullanılmıştır.Maca,bulunduğu topraktan o kadar fazla besin öğesi emer ki, hasatı yapıldıktan ancak 7 yıl sonra toprak tekrar aynı besin değerine kavuşabilir.
Riboflavin (B2 vitamini) içerir. B2 vitamini enerji seviyesini destekler. Profesyonel sporcular kullandıkları spor öncesi karışımlarda maca kullanmaktadır.
Kakao ile kullanımda ise iyi bir bileşen oluşturur. GLUTEN içermez.
100 gr'da
Nasıl üretilir?
Naturiga’nın Maca bitkisi Peru’nun Carhuamayo eyaletinde “Bombom Platosu” adı verilen bölgede 4.000 metrenin biraz üzerinde yetiştirilmektedir. Maca kökleri, zarar görmesini önlemek için bir cashu adı verilen küçük bir çapa kullanarak elle çıkarılır, daha sonra güneş altında doğal olarak 10-15 gün boyunca kurutulur.
Titizlikle seçilen kuru Maca kökleri tartıp temizlendikten sonra yerel işleme fabrikasına götürülür. Bu kökler yeniden yıkanır, dezenfekte edilir ve nem kontrolü altında tamamıyla kurutulmadan önce küçük 10 mm'lik şeritler halinde kesilir.
Kurutulan şeritler toz halinde ince şekilde öğütülür ve daha sonra, paketlenmeden önce gerekli testleri yapılır ve kalitesi bir kez daha kontrol edilir.
Nasıl kullanılır?
Maca tozu smoothielere, kahveye, taze sebze,meyve sularına,yogurt ve sütlere 1-3 çay kaşığı karıştırarak kolaylıkla tüketilebilir.
Naturiga Maca tozu renklendirici, katkı maddesi, ilave şeker, raf ömrünü uzatmak için herhangi bir kimyasal içermez.